CURSURI PARAPANTA

Cursuri

Pentru a putea zbura cu parapanta este necesar:

- să urmezi o şcoală zburând sub îndrumarea instructorului

- obţinerea licenţei de pilot pentru a putea zbura nesupravegheat de un instructor

Cursurile de parapanta pot fi:

- de initiere

- pentru avansati: (zbor de distanta - XC, curs cu simulari de incidente si manevre avansate de pilotare)

 

A. Curs de parapanta

Durata cursului este de 4-6 luni, 48 zille, depinzand de conditiile meteo si de disponibilitatea elevului. Cursul de baza pentru incepatori cuprinde teorie si practica.

Partea teoretica:

- are o durata de 50 ore de pregatire, elevul invata notiuni de: legislatie aeronautica si reglementari, cunoasterea parapantei, performante de zbor si planificarea zborului, performante umane, meteorolgie, navigatie, proceduri operationale, principii de zbor, manevre avansate de zbor.

Pregatirea practica consta in:

- pregatirea echipamentului, gonflaje - controlul aripi la sol, zboruri deal-vale de mica inaltime (max 50 altitudine), decolari si aterizari, zboruri de dinamica (patrulare in fata pantei), zboruri de inaltime medie (max 250m altitudine), zboruri cu castig de inaltime (termic - curenti ascendenti), zboruri de inaltime (min 500m altitudine), manevre de coborare rapida (urechi, urechi + accelerator, spirala)

La finalizarea pregatirii practice elevul va avea experienta de zbor de minim 60 zboruri din locuri diferite in total 10 ore de zbor. Zboruri cu castig de inaltime si zboruri in dinamica (patrulare la panta) in total 2 ore.

Supravegherea elevului se realizeaza prin intermediul statiilor radio, pregatirea practica se realizeaza pe dealuri favorabile practicarii zborului cu parapanta.

Deasemenea pentru o dobandire mai usoara a cunostintelor, elevul va efectua zboruri la tandem (parapanta cu 2 locuri) ca si pasager.

Echipamentul si manualele sunt incluse in curs.

B. Licenta de pilot

Dupa finalizarea cursului de parapanta elevul sustine un examen teoretic si practic pentru obtinerea licentei de pilot parapanta.

Conditii de participare la curs pentru elevi: - apt din punct de vedere medical

 

Nu sunt produse în această categorie.
Copyright 2012 Parapanta.com // Site Dezvoltat de   www.meanpixel.com